Superfície lliscosa

  • Dimecres 13 i dijous 14 de març
  • 16.00 - 20.00 h
  • Impartit per: Laagencia

Els departaments educatius dels museus tenen un paper doble i simultani: amfitrió i hoste. I això ens porta a demanar-nos pel lloc de l’afecte i els límits de l’hospitalitat en les institucions. En aquesta direcció, i donant continuïtat a la investigació en curs que anomenem Gesticos decoloniales, proposem com a punt de partida la pregunta «quins són els límits de l’hospitalitat?», com a metodologia per mapar i socialitzar els gestos amb què els nostres cossos parlen de qui som i de què anem, com o qui ens colonitza.
Després, aquesta mapa social ens situa en una superfície en què podem acoblar diversos elements per pensar i desenvolupar un dispositiu sensible que potenciï el pas de la nostra corporalitat a un estat més líquid, per transitar entre aquells límits i mullar-ne uns altres.

  • Taller gratuït amb inscripció prèvia. Places exhaurides.
  • Dimecres 13 i dijous 14 de març, 16 – 20 h
  • Lloc: Aula 0
  • Idioma: castellà
  • Nombre de participants: 15

Bio

Laagencia
Laagencia és una extitució de Bogotà que treballa des del territori art + educació, en el límit de la definició de les pràctiques artístiques i instituïdores. Experimentem amb estratègies i metodologies de treball tot proposant formats de mediació, programes públics en col·laboració, exercicis d’autopublicació i formes alternatives de fer amb d’altres.

Mitjançant la nostra investigació i programa obert Escuela de garaje, generem espais i plataformes de trobada i experimentació amb/per a altres iniciatives glocals que treballen des de múltiples idees de generació de coneixement. Constituïm el projecte cinc agents sense cap classe de jerarquia: totes som directores, productores i participants.

Actualment treballem en formes de rearticulació i desvinculació de les estructures i les condicions colonials que encara perviuen en l’àmbit contemporani, en especial des de problemes de traducció i corporalitat. Integrada per Diego García Martínez, Mariana Murcia, Santiago Pinyol, Mónica Zamudio Palacios i Sebastián Cruz Roldán.