Grans públics, museus i educació

  • Divendres 15 de març
  • 19.00 - 20.00 h

Davant de la urgència de replantejar el model de relació entre els museus i els seus públics i la manera en què aquests museus entenen l’educació, aquesta taula rodona debatrà les noves fórmules de treball no centrades en l’augment del nombre de visitants sinó en la generació de programes que possibilitin l’experiència amb l’art, promoguin una noció de cultura com a articuladora del bé comú i entenguin l’educació com una pràctica cultural independent.

Amb la participació de María Acaso, Rufino Ferreras, Fanny Figueras i María Inés Rodríguez. Moderada per Pablo Martínez.

Público MACBA © Miquel Coll
  • Gratuït amb inscripció prèvia. Places exhaurides.
  • Divendres 15 de març, 19 – 20 h
  • Lloc: auditori Meier
  • Idioma: castellà i francés (amb traducció simultánea)

Bio

MARIA ACASO
Cap de l’Àrea d’Educació del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS)

RUFINO FERRERAS
Cap de l’Àrea d’Educació del Museo Nacional Thyssen-Bornemisza.

FANNY FIGUERAS
Exerceix, actualment, com a coordinadora pedagògica i de projectes artístics a l’Institut Moisès Broggi de Barcelona, a banda de ser professora d’Educació Visual i Plàstica en educació secundària i batxillerat artístic. És defensora de l’educació expandida, del binomi art-educació i del valor de l’experiència com a font d’aprenentatge.

MARIA INÉS RODRÍGUEZ
Va ser directora del CAPC musée d’art contemporain de Bordeaux entre 2014 i 2018. La base del seu projecte consistia a consolidar el museu com a plataforma per al coneixement a través de l’exposició i els programes culturals i educatius. Va ser comissària cap del Museo Universitario de Arte Contemporáneo (MUAC) de Ciutat de Mèxic i del Museu de Arte Contemporáneo de Castilla y León (MUSAC). Paral·lelament a aquesta tasca, Rodríguez ha organitzat conferències i exposicions públiques sobre els temes del material imprès i l’arquitectura. El 2005 va fundar l’editorial Tropical Paper, que actualment prossegueix la seva activitat com a pàgina web dedicada a la creació contemporània a les regions tropicals