Artefactes comuns

  • Dimecres 13 i dijous 14 de març
  • 16.00 - 20.00 h
  • Impartit per: Makea Tu Vida

Pot un dispositiu ser l’excusa per activar connexions entre agents d’entorns i contextos diferents? Quin acte pedagògic hi ha darrere de la construcció d’un «artefacte comú»? Quin n’és el codi font? Quanta energia necessita? Com s’autoavalua?

Això ens planteja una infinitat de processos pedagògics que hi ha darrere de la construcció col·lectiva, l’expansió, la no-formalitat i la informalitat, sabers i maneres de fer que ens traspassen, desborden i resituen. Destensionar el dins i el fora. Aprendre que els processos no acaben, es ramifiquen, evolucionen. El residu no existeix: és simptomàtic. Sentir-se responsable dels altres i coprotagonista d’una realitat en què totes som «codi obert».

El taller té com a objectiu la construcció d’una caixa d’eines basades en codis oberts que permetin la transferència de sabers a través d’un aprenentatge compartit.

  • Taller gratuït amb inscripció prèvia. Places exhaurides.
  • Dimecres 13 i dijous 14 de març, 16 – 20 h
  • Idioma: castellà
  • Nombre de participants: 15

Bio

Makea Tu Vida
Som una entitat sense ànim de lucre, de caràcter social i educatiu, que treballa en el territori que hi ha entre el món del disseny i l’ecologia.

Les nostres pràctiques van dirigides a fomentar el disseny obert, l’intercanvi de coneixements i la creativitat col·lectiva, aplicats a la reutilització en diversos contextos i situacions.

Des de la nostra creació el 2006 com a grup d’acció, el nostre treball s’ha centrat en la generació d’estratègies de participació que visibilitzin la problemàtica dels residus, la conscienciació sobre l’ús dels recursos i els hàbits de consum i la transformació de l’hàbitat en les seves múltiples dimensions (espai públic, comunitari i privat).

A través de metodologies de cocreació i disseny col·laboratiu, desenvolupem tallers per a la construcció col·lectiva de missatges, equipaments d’espais, plataformes relacionals (digitals i trobades), artefactes i objectes.